Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας συναντά τους πρωτοετείς φοιτητές

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας στα πλαίσια των δράσεών του συναντά τους πρωτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνοντας σεμινάριο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας, με στόχο να συμβάλλει στην προσαρμογή τους στα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα και στην αποτελεσματική διαχείριση της σταδιοδρομίας τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το σεμινάριο Συμβουλευτικής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13:00 - 15:00  στο αμφιθέατρο Γ2.1 (Γαλάζια Κτίρια ΜΠΔ) με θέμα: «Από μαθητής – φοιτητής: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα της φοιτητικής ζωής».

 

Στο σεμινάριο, διάρκειας 2 ωρών, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας, οι δυνατότητες και οι επιλογές σταδιοδρομίας που διαφαίνονται μέσα από τις προπτυχιακές σπουδές και γενικά οι μέθοδοι αξιοποίησης των σπουδών μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια συμβουλευτικής.

 

Ενδεικτικά, τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα βοηθήσουν τον πρωτοετή φοιτητή:

  • να μπορέσει να αντιληφθεί και να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο κινείται και πράττει στις διάφορες δράσεις της προσωπικής και φοιτητικής του ζωής
  • να προετοιμαστεί δυναμικά για την εκπαιδευτική του πορεία
  • να προετοιμάσει την επιτυχή μελλοντική του είσοδο στην αγορά εργασίας
  • να καλλιεργήσει τις απαραίτητες δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε κάθε βήμα της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής του σταδιοδρομίας
  • να επαναπροσδιορίσει τις  προτεραιότητες
  • να αποκτήσει εφόδια για την οργάνωση εκπαιδευτικών και προσωπικών απαιτήσεων
  • να μάθει να αλληλεπιδρά πιο εποικοδομητικά με το περιβάλλον του

 

Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε από κοντά και να μιλήσουμε μαζί σας.