ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ | "Μεταπτυχιακές Σπουδές -Υποτροφίες DAAD και Έρευνα στη Γερμανία "

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ | "Μεταπτυχιακές Σπουδές -Υποτροφίες DAAD και Έρευνα στη Γερμανία " |Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015|ώρα: 13:00-15:00 στο Αμφιθέατρο Γ2.1 (Γαλάζια Κτίρια ΜΠΔ) στην Πολυτεχνειούπολη.

Tο Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης των φοιτητών/αποφοίτων του, για τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών και διεξαγωγή έρευνας στο εξωτερικό, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα: "Μεταπτυχιακές Σπουδές - Υποτροφίες DAAD και Έρευνα στη Γερμανία". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα: 13:00 - 15:00 στο Αμφιθέατρο Γ2.1. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 82 φοιτητές /τριες όλων των σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αναπληρωτής πρύτανη Υποδομών, Διασφάλισης Ποιότητας και Δια βίου  Καθηγ. Γεώργιος Σταυρουλάκης, η κα. Αργυρώ Γαναδάκη επίτιμη πρόξενος της Ο.Δ. Γερμανίας στα Χανιά και ο επιστημονικός υπεύθυνος  του Γραφείου Διασύνδεσης καθηγητής Βασίλης Κουϊκόγλου.

Στην εκδήλωση  παρουσίασαν:

Ο κ Alexander Roggenkamp, Διευθυντής DAAD - Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών  ο οποίος αναφέρθηκε:  

·     Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία

·     Υποτροφίες της DAAD

·     Πώς αναζητώ πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία;

·     Τι ερευνητικές δυνατότητες παρέχει η Γερμανία;

Στη συνέχεια η Δήμητρα Δημητριάδη απόφοιτη της σχολής ΜΠΔ (σύνδεση με Skype) και ο Νίκος Βογιατζής της σχολής ΜΗΠΕΡ, ως υπότροφοι της DAAD, παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους και περιέγραψαν τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της υποτροφίας τους στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης και το Πανεπιστήμιου του Βερολίνου αντίστοιχα.  

Ο καθηγητής και κοσμήτορας της σχολής ΜΗΧΟΠ κ. Εμμ. Μανούτσογλου αναφέρθηκε στα προσωπικά του βιώματα κατά την μεταδιδακτορική του έρευνα στη Γερμανία.

Η κα. Άννα Βρουβάκη, καθηγήτρια  Γερμανικής Γλώσσας, ΕΕΠ Πολυτεχνείου Κρήτης μίλησε για την Εκμάθηση Γερμανικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης και για τη δυνατότητα εξέτασης  onDaF.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν έντυπα για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στην Γερμανία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Alexander Roggenkamp πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Μιλώντας με αυτοπεποίθηση σε παρουσίαση ελεύθερου λόγου” στα πλαίσια του μαθήματος Γερμανικών σε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.