Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση |Προκήρυξη για την χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s)Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση με σκοπό την στήριξη οικονομικά ασθενών φοιτητών στις παρούσες δυσμενείς κοινωνικά συνθήκες στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν αριστεύσει κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους, και προκειμένου να έχουν την ευκαιρία απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία για πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  •  Γίνονται δεκτές αιτήσεις για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε ευρωπαϊκές χώρες.
  •  Γίνονται δεκτές αιτήσεις για προγράμματα πλήρους φοίτησης (full-time) και όχι μερικής φοίτησης (part-time) ή εξ αποστάσεως (distance learning).
  •  Οι υποψήφιοι πρέπει να ξεκινούν το πρώτο μεταπτυχιακό τους δίπλωμα.
  • Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά έως και την 8η Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ., μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής, το οποίο είναι προσβάσιμο εδώ. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα), ενώ, σε περίπτωση που επιλεγούν, θα κληθούν να προσκομίσουν επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα για την ηλεκτρονική διαδικασία αίτησης στις Οδηγίες Υποβολής Αίτησης

 Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα και το Facebook του Ιδρύματος 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ..

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Η υποτροφία χορηγείται για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (επιπέδου Master’s) πλήρους φοίτησης, η επίσημη διάρκεια των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από 9 έως 24 μήνες.

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει οριστικά τη χορήγηση της υποτροφίας σε περίπτωση που συντρέχει σπουδαίος λόγος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις  και τις Οδηγίες Υποβολής Αίτησης, ενώ για διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα στο email scholarships@latsis-foundation.org  και στο τηλέφωνο 2106282888.