2ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- City Lab Χανιά

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει στα Χανιά ένα εργαστήριο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών, το City Lab, στις 2 Ιουνίου 2018

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 (http://crowdhackathon.com/smartcity2/θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα.

Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με Δήμους θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Σε κάθε εργαστήριο θα διακριθούν 3 ομάδες, οι οποίες με έξοδα των Δήμων θα ταξιδέψουν δωρεάν στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας 28-1/7 στην Αθήνα.

Τα Χανιά είναι μεταξύ των 16 πόλεων στις οποίες θα διοργανωθεί City Lab, το Σάββατο 2  Ιουνίου 9-14.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΧ.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής με καταληκτική ημερομηνία 3 ημέρες πριν το κάθε City Lab (μέχρι 30/05/2018), η οποία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/. Θα ακολουθήσει μία πρώτη αξιολόγηση από επιτροπή της ΚΕΔΕ και όσοι προκριθούν, θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο City Lab, που θα γίνει στα Χανιά στις 2 Ιουνίου 09:00-14:00 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (4ος Όροφος).

Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν στο City Lab Χανίων στις 2 Ιουνίου θα μεταβούν δωρεάν για να συμμετάσχουν στον 2ο Μαραθώνιο, που θα γίνει από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα (θα καλυφθούν έξοδα μετάβασης και διαμονής των ομάδων). 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Website: http://crowdhackathon.com/smartcity2

Facebook: https://www.facebook.com/groups/citychallenge

Αίτηση συμμετοχής Citylabs: http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/