ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ΕΤΟΥΣ 2019

Το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, προκηρύσσει για το έτος 2019 την απονομή χρηματικών βραβείων σε διακεκριμένους νέους ΄Ελληνες επιστήμονες. Με τα Βραβεία αυτά το ΄Ιδρυμα, στα πλαίσια των κοινωφελών σκοπών του για την προαγωγή της παιδείας και των κατευθύνσεων που υπέδειξε ο Ιδρυτής του Πρόδρομος -Μποδοσάκης Αθανασιάδης, επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων επιστημόνων, να ανταμείψει την συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία. Το ΄Ιδρυμα, το έτος 2019, θα χορηγήσει τέσσερα (4) Βραβεία, ύψους εκάστου είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, και συγκεκριμένα ένα (1) βραβείο ανά επιστημονικό τομέα, στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς :

1. Βασικές Επιστήμες : Χημεία.
2. Βιοεπιστήμες : Βιοϊατρικές Επιστήμες.
3. Εφαρμοσμένες Επιστήμες / Τεχνολογία : Συστήματα Υπολογισμού, Τεχνολογίες Πληροφορίας, Επιστήμη των Υπολογιστών, Δίκτυα και Επικοινωνίες, Συστήματα Παραγωγής και Διαχείρισης Ενέργειας, Ρομποτική, Ηλεκτρονικά Συστήματα.
4. Κοινωνικές Επιστήμες : Οικονομική Επιστήμη ή Πολιτική Επιστήμη ή Νομική Επιστήμη.

Τα Βραβεία θα απονεμηθούν σε ΄Ελληνες κατά την ιθαγένεια ή το γένος. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητος έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά την 31 Δεκεμβρίου, 1978.
Οι υποψήφιοι προτείνονται από επιστήμονα του κλάδου τους, της ιδίας ή ανώτερης βαθμίδας, ή από Πανεπιστήμια ή Ιδρύματα στα οποία υπηρετούν. Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν εγγράφως ότι αποδέχονται την υποψηφιότητα.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, στο e-mail : prizes@bodossaki.gr, με τα εξής στοιχεία:

1. Πρόταση υποψηφιότητος με σαφή αναφορά του επιστημονικού τομέα που αφορά και περιγραφή των κυριότερων επιστημονικών επιτευγμάτων του υποψηφίου κατά τεκμηριωμένο τρόπο και με αναφορά στις δημοσιεύσεις του.

2. ΄Εγγραφη δήλωση του υποψηφίου περί της αποδοχής της υποψηφιότητάς του.

3. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, (ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, Α.Φ.Μ., Α.Δ.Τ., διεύθυνση κατοικίας και εργασίας, αριθμό τηλεφώνου και fax, e-mail, ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία, κ.λ.π.).

Ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η 30ή Νοεμβρίου 2018.
Επί πλέον απαιτείται η υποβολή τριών (3) συστατικών επιστολών επιστημόνων του κλάδου του υποψηφίου (Referees), με την αξιολόγηση του έργου του υποψηφίου, τις προοπτικές και την προσωπικότητά του.
Οι συστατικές επιστολές πρέπει να αποσταλούν απ’ ευθείας στο ΄Ιδρυμα μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2018.
Κριτήριο επιλογής αποτελούν η συμβολή των υποψηφίων στον επιστημονικό τομέα τους, η διεθνής αναγνώριση του έργου τους και η εκτίμηση της γενικής προσωπικότητάς τους, βάσει των υποβληθέντων στοιχείων.
Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από Ειδικές Επιτροπές Κρίσεως, στις οποίες συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες των σχετικών κλάδων. Οι Ειδικές Επιτροπές Κρίσεως υποβάλλουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στην Επιτροπή Βραβείων, η οποία εισηγείται στο ΄Ιδρυμα τους επικρατέστερους υποψηφίους προς βράβευση. Η ανακήρυξη των βραβευομένων γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Κατά τη διαδικασία επιλογής, το ΄Ιδρυμα επιφυλάσσεται να ζητήσει από τους υποψήφιους να υποβάλουν πρόσθετα στοιχεία σχετικά με το έργο τους.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή άλλη πληροφορία, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, τηλ. +30.210.722-3244, e-mail: prizes@bodossaki.gr