ΕΕΛΛΑΚ|Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στις Ομάδες Ανοιχτού λογισμικού σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα - Ερευνητικά Κέντρα

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ)  σε συνεργασία με τα ιδρύματα - μέλη του, προσκαλεί όσα μέλη της Ακαδημαϊκής- Ερευνητικής κοινότητας ενδιαφέρονται για τις ανοιχτές τεχνολογίες και επιθυμούν να συμβάλλουν έμπρακτα στη χρήση και διάδοση στην εκπαιδευτική-ερευνητική διαδικασία να συμπληρώσουν αυτή την φόρμα.

Η ομάδα του κάθε ιδρύματος, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ιδρύματος στην ΕΕΛΛΑΚ, θα επεξεργαστεί και θα προτείνει την υιοθέτηση του ανοιχτού λογισμικού στην εκπαιδευτική διαδικασία και την διάδοση και αξιοποίηση των έργων ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών που αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται από εργαστήρια και ερευνητικές ομάδες των ιδρυμάτων και θα προτείνει λύσεις για την περαιτέρω προώθηση και υιοθέτηση ανοιχτού λογισμικού στο αντίστοιχο Ίδρυμα.

 Πιο συγκεκριμένα, όσα μέλη της Ακαδημαϊκής-Ερευνητικής ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν στην επεξεργασία προτάσεων, στις παρακάτω πέντε θεματικές ενότητες:

  •   Ανοιχτό Λογισμικό,  Ανοιχτές Τεχνολογίες και Ανοιχτά Πρότυπα (Οι δικτυακοί τόποι που παρουσιάζονται οι σχετικές δράσεις: open-source.gr, ellak.gr, edu.ellak.gr, oer.ellak.gr, mycontent.ellak.gr/, creativecommons.ellak.gr/). Στόχος αυτής της θεματικής είναι η καταγραφή λύσεων και εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών, και η συμμετοχή των μελών της στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του Ανοιχτού και Ελεύθερου λογισμικού των Ανοιχτών Τεχνολογιών και των Ανοιχτών προτύπων στην εκπαιδευτική-ερευνητική διαδικασία.
  • Ανοιχτή Διακυβέρνηση και Ανοιχτά Δεδομένα (opengov.ellak.gr, opendata.ellak.gr, odi.ellak.gr/, obs.ellak.gr/). Στόχος αυτής της θεματικής είναι ο σχεδιασμός και  η υλοποίηση δράσεων με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του θεσμικού πλαισίου, των στόχων και της στρατηγικής για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση και τα Ανοιχτά δεδομένα στην Ελλάδα.
  • Ανοιχτός Σχεδιασμός (Open Design), Ανοιχτό Υλισμικό (Open Hardware) (opendesign.ellak.gr/,  openhardware.ellak.gr, openwifi.ellak.gr).  Στόχος αυτής της θεματικής είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του Ανοιχτoύ υλικού(hardware) και του Ανοιχτού Σχεδιασμού(Open Design)  στην Ελλάδα.
  • Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (privacy.ellak.gr, egal.ellak.gr/). Στόχος αυτής της θεματικής είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων με σκοπό την προστασία και την ασφάλεια συστημάτων και προσωπικών δεδομένων με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών.
  • Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα (openbusiness.ellak.gr, smartcities.ellak.gr/).  Στόχος αυτής της θεματικής είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων  για προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από την υιοθέτηση ανοιχτών προτύπων, ανοιχτών τεχνολογιών ανοιχτών διαδικασιών, ελεύθερου λογισμικού και ανοιχτών δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΕΛΛΑΚ