ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ|Θερινό Σχολείο - 7ο Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation|1η έως τις 11 Ιουλίου 2019

Ιούλιος στον Δημόκριτο. Για δύο συνεχόμενες εβδομάδες από την 1η έως τις 11 Ιουλίου εκδηλώσεις, διαλέξεις και συναντήσεις στα πλαίσια του 54ου Θερινού Σχολείου και του 7ου Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation θα αναδείξουν τη διεπιστημονικότητα της Έρευνας, την πρόοδο στις εκθετικές τεχνολογίες και τις ραγδαίες αλλαγές που φέρνουν στην καθημερινότητά μας, τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της καινοτομίας.

Θερινό Σχολείο, 1 – 11 Ιουλίου

Ο αρχαιότερος θεσμός Θερινού Σχολείου στην Ελλάδα γίνεται φέτος 54 χρονών.  Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις θετικές επιστήμες, στρατηγικές και κατευθύνσεις στην αγορά εργασίας, δεξιότητες στην υψηλή τεχνολογία, ηθική και δεοντολογία στην έρευνα θα είναι από τα θέματα που το φετινό σχολείο θα αναδείξει απευθυνόμενο σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε : http://summerschool.demokritos.gr/

Μετά την τεράστια επιτυχία του SingularityU Greece Summit που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2018, το 2ο SingularityU Youth Event, θα διεξαχθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκρίτου στις 10 Ιουλίου.  Φοιτητές και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νέα δεδομένα για τις εκθετικές τεχνολογίες: τεχνητή νοημοσύνη, νανοτεχνολογία, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, βιοτεχνολογία. Μια δυναμική εκδήλωση σχεδιασμένη για νέους επιστήμονες. 

7ο Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation, 9 – 11 Ιουλίου

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο Δημόκριτος οργανώνει και συντονίζει εκδηλώσεις στην έρευνα και την καινοτομία. Φέτος γιορτάζουμε τα πρώτα αποτελέσματα του πρωτοποριακού Προγράμματος  Βιομηχανικών Υποτροφιών – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ολοκληρώνει τον δεύτερο χρόνο υλοποίησής του. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Ημερίδα για τις Ηλεκτρονικές Υποδομές (e-infrastructures) και τη διαχείριση επιστημονικών δεδομένων στο πλαίσιο του European Open Science Cloud (Creating platform-driven e-infrastructure innovation on EOSC) με συμμετοχή προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΣΠΑ. Η τελευταία μέρα του forum είναι αφιερωμένη σε συνέργειες έκτος Ευρώπης μέσω του Προγράμματος Enrich, καθώς και την δυνατότητα συνεργασιών μέσω διακρατικών χρηματοδοτήσεων και του Horizon Europe. Τέλος, θα διοργανωθεί matchmaking event με την συνεργασία του Δικτύου Πράξη, στην οποία συμμετέχουν εταιρίες, ερευνητικά κέντρα και πρεσβείες. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε : http://events.demokritos.gr