Διημερίδα "Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά" | GOETHE INSTITUT |27/28-9-2019 XANIA

«Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά» Gemeinsamstarksein!

 Μια εκδήλωση για καθηγητές Γερμανικών και άλλων ειδικοτήτων, φοιτητές, μαθητές Γερμανικών και γονείς με έμφαση στις ειδικές μαθησιακές ανάγκες και προτάσεις για τις καθημερινές προκλήσεις στην σχολική τάξη.

Παρασκευή, 27/09/19, 15:30 – 20:00

Σάββατο, 28/09/19, 10:00 – 14:30

Τόπος διεξαγωγής της διημερίδας:  Πνευματικό κέντρο Χανίων

Η έλλειψη κινήτρων, οι ειδικές μαθησιακές ανάγκες, οι μεγάλες τάξεις με δυνατούς και λιγότερο δυνατούς μαθητές, μαθητές με διαφορετικές μητρικές γλώσσες και εκπαιδευτικές ανάγκες… Πολλές φορές η δουλειά των εκπαιδευτικών δεν είναι εύκολη.
Τι γίνεται, όμως, με τα παιδιά και τους έφηβους; Η εφηβεία, η έλλειψη κινήτρων, η απογοήτευση και η απομόνωση συχνά προκαλούν μείωση συνεργασίας και επικοινωνίας καθώς και χαμηλή απόδοση.
Στην εκδήλωση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην σχολική ενσωμάτωση και θα συζητηθούν προτάσεις για τις καθημερινές προκλήσεις στην τάξη. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν μέθοδοι και ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στην διδασκαλία και διαχείριση της τάξης. Θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων παρουσιάσεις και διαδραστικά εργαστήρια.

  Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • πώς μπορεί να υλοποιηθεί ο θεσμός της συνεκπαίδευσης  μέσω  projects, πώς να εμψυχώσουν τους μαθητές και πως να ληφθούν υπόψη τα ενδιαφέροντά τους
  • ποιο ρόλο μπορούν να παίξουν τα ψηφιακά μέσα στην τάξη
  • πώς μπορούν να υποστηρίξουν οι γονείς τα παιδιά τους
  • σε ποιους μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια
  • πού μπορούν να βρουν πληροφορίες, ποια είναι η κατάσταση στα σχολεία

Για παιδιά και έφηβους θα διεξαχθεί διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο «Μυστηριο στο Ντίσελντορφ: Τι συνέβη στην κυρία Katrin;»

Σπουδές στη Γερμανία και υποτροφίες

Συμμετέχουν: η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών&Καθηγητριών Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕΚΑΓΕΠΕ), η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για τη Γερμανική Γλώσσα στην Κρήτη, κυρία Σοφία Γιασσάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας