ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 2020

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, ανακοινώνει την έναρξη του «Προγράμματος Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2020».
Το πρόγραμμα διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με καθηγητές από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Αθηνών, (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Πανεπιστήμιο Πειραιώς – ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο),
αλλά και της περιφέρειας (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Πανεπιστήμιο Κρήτης), υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Πρόγραμμα αναγνωρίσθηκε ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, σε πρόσφατο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, που έγινε στη ΡΩΜΗ για την Εταιρική Διακυβέρνηση, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κέντρο Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, οι φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, παρακολουθούν τις ετήσιες Γεν. Συνελεύσεις των εισηγμένων εταιρειών, και συμπληρώνουν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, με κατάλληλη προετοιμασία, ανάλυση των εταιρειών και επεξεργασία των θεμάτων της κάθε Γενικής Συνέλευσης.
Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί σειρά Βιωματικών Σεμιναρίων, στα οποία θα διδαχθούν οι βασικές χρηματιστηριακές έννοιες, αλλά και όλες οι γνώσεις που χρειάζονται για την παρακολούθηση της Γεν. Συνέλευσης μιας εισηγμένης εταιρείας, καθώς και η ορθή συμπλήρωση του Ερωτηματολόγιου, από τις απαντήσεις του οποίου θα εξαχθούν τα σχετικά συμπεράσματα.

Με την παρακολούθηση του προγράμματος οι φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αφ’ ενός μεν αντλούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία, αφ’ ετέρου δε, έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της αγοράς και με την πραγματική οικονομία, πράγμα που τους δίνει σημαντικά εφόδια για να μπορέσουν να ενταχθούν με τον καλύτερο τρόπο στην αγορά εργασίας, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Το πρώτο Βιωματικό Σεμινάριο Χρηματιστηριακής Παιδείας, θα γίνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 17.30-20.30 στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής, στην Πλάκα (μετρό Σύνταγμα) με τα εξής θέματα:

1.Γνωριμία με τους συμμετέχοντες και εγγραφές (Γραμματεία ΣΕΔ)
2. Γνωριμία με τον ΣΕΔ και τις δράσεις του (Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ)
3.Βασικές χρηματιστηριακές έννοιες. (Μπάμπης Εγγλέζος, Νίκος Οικονομόπουλος)

4.Χρηματιστηριακοί δείκτες και άλλα εργαλεία του Χρηματιστηρίου.
(Νίκος Οικονομόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΔ)
5.Πως παρακολουθούμε μια εισηγμένη εταιρεία από την ιστοσελίδα και τις ανακοινώσεις
(Νίκος Οικονομόπουλος)
6. Βασικές αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης (Μπάμπης Εγγλέζος)
7. Βασικές αρχές Εταιρικής Υπευθυνότητας
(Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης, Σύμβουλος Αριστείας Έργων & Οργανισμών)

Η συμμετοχή για τους φοιτητές/τριες είναι δωρεάν, με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στη φόρμα: https://goo.gl/g69GG2  

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ