«Ημερίδα με θέμα Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες σπουδών στο εξωτερικό»

 

 

Tο Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργάνωσε, στις 23 Μαΐου 2012, ημερίδα με θέμα <br/>

«Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες σπουδών στο εξωτερικό».

<br/><br/>

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι 6 φορέων, και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Κρατικών υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), του Βρετανικού Συμβουλίου, του Γαλλικού Ινστιτούτου, της DAAD, του Ιδρύματος Fulbright και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

 

<br/>

 

 

 

<br/>

 

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κα Σταματίνα Μπικάκη, εκπρόσωπος του Τμήματος Διαγωνισμών του Ι.Κ.Υ., η οποία αναφέρθηκε στη χορήγηση υποτροφιών του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δεύτερου κύκλου στο εξωτερικό.

<br/><br/>

 

Ο επόμενος ομιλητής, ο κος Μιχάλης Τσίκουλης, Υπεύθυνος Σπουδών του Βρετανικού Συμβουλίου, μίλησε γενικά για τις σπουδές στη Μ. Βρετανία, παρουσίασε τη διαδικασία υποβολής αίτησης για μεταπτυχιακές σπουδές, και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για διαθέσιμες υποτροφίες σπουδών.

<br/><br/>

Η κα Electre Mauche, Υπεύθυνη Σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, μίλησε για θέματα μεταπτυχιακών σπουδών και υποτροφιών στη Γαλλία.

<br/><br/>

Τέταρτος ομιλητής ήταν ο κος Alexander Roggenkamp, Διευθυντής της DAAD Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε αντίστοιχα το θέμα των μεταπτυχιακών σπουδών στη Γερμανία και τις υποτροφίες της DAAD.

<br/><br/>

Η κα Μάρθα Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη Σπουδών από το Τμήμα Μορφωτικών Θεμάτων της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας, παρείχε με τη σειρά της πληροφορίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ολλανδία.

<br/><br/>

Τέλος, ο Εκπαιδευτικός Σύμβουλος κος Νίκος Τουρίδης, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Fulbright, αναφέρθηκε στις

μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α. και στις υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright.

<br/><br/>

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν 65 φοιτητές και απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης.

<br/><br/>

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 2, Ενέργειες προβολής και δημοσιότητας έργου, και συγκεκριμένα της Δράσης 1. Οργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων και ημερίδων σε θέματα σπουδών και εργασίας