Συμμετοχή του Γραφείου στην εσπερίδα «Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης και Αγορά εργασίας: Επιχειρήσεις και Φοιτητές δημιουργούν το Επαγγε

 

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε στην εσπερίδα «Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης & Αγορά εργασίας: Επιχειρήσεις & Φοιτητές δημιουργούν το επαγγελματικό τους αύριο», την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τ.Ε.Ε. και το Οικονομικό Επιμελητήριο –Παράρτημα Δυτικής Κρήτης, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, στα Χανιά. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

 

 

 

Στην Εσπερίδα παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των Χανίων και οι εκπρόσωποι των Δομών Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, την Δ.Α.Σ.Τ.Α. Πολυτεχνείου Κρήτης εκπροσώπησαν με ομιλίες ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής Ιωάννης Σαριδάκης, ο επιστημονικός υπεύθυνος πρακτικής άσκησης καθηγητής Απόστολος Δόλλας, ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αναπληρωτής καθηγητής Βασίλειος Κελεσίδης, η Δρ Κλεάνθη Λακιωτάκη, στέλεχος της ΔΑΣΤΑ, και ο επιστημονικός συνεργάτης του Γραφείου Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας επίκουρος καθηγητής Ευάγγελος Γρηγορούδης. Ο καθηγητής Ευάγγελος Γρηγορούδης μίλησε για την «Απορρόφηση των αποφοίτων του Πολυτεχνείου Κρήτης από την αγορά εργασίας» παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας απορρόφησης αποφοίτων 2001-2006 του Γραφείου Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσεων των Δομών Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας των τριών Ιδρυμάτων στην κατεύθυνση της διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας και έγινε καταγραφή προτάσεων για τη γενικότερη συνεργασία τους με τον Επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της απασχόλησης.