Μεταπτυχιακές Σπουδές -Υποτροφίες DAAD και Έρευνα στη Γερμανία

Tο Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πολυτεχνείου Κρήτης για τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών και διεξαγωγή έρευνας στο εξωτερικό, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα: "Μεταπτυχιακές Σπουδές -Υποτροφίες DAAD και Έρευνα στη Γερμανία " την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα: 12:00 - 14:15 στο Αμφιθέατρο Κτιρίου Επιστημών 141Π98 στην Πολυτεχνειούπολη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 51 φοιτητές /τριες όλων των σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν:

Ο κ Alexander Roggenkamp, Διευθυντής DAAD - Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών  ο οποίος μίλησε για:  

·         Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία

·         Υποτροφίες της DAAD

·         Πώς αναζητώ πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία;

·         Τι ερευνητικές δυνατότητες παρέχει η Γερμανία;

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης - Υπότροφοι της DAAD οι οποίοι περιέγραψαν τις εμπειρίες τους και πως ωφελήθηκαν απο την υποτροφία και έγινε σύνδεση με Skype με απόφοιτη της σχολής ΜΗΠΕΡ και Μεταπτυχιακή υπότροφος της  DAAD στο Technische Universität München

Ο αναπληρωτής πρύτανης Καθηγ. Γεώργιος Σταυρουλάκης μίλησε για την «Μεταδιδακτορική έρευνα στη Γερμανία, προσωπικά βιώματα»

Η κα. Άννα Βρουβάκη, καθηγήτρια . Γερμανικής Γλώσσας, ΕΕΠ Πολυτεχνείου Κρήτης μίλησε για την Εκμάθηση Γερμανικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για τα Τμήματα αρχαρίων Γερμανικά Ι και Γερμανικά ΙΙ την Εκμάθηση γραπτού και προφορικού λόγου την δυνατότητα καθημερινής επικοινωνίας σε γερμανόφωνο περιβάλλον. Επίσης αναφέρθηκε ότι το TestDaF-Institut έχει παραχωρήσει δικαιώματα εξεταστικού κέντρου στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το 2014 για την εξέταση onDaF.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε η  Επίτιμη Πρόξενος της Ο.Δ.Γερμανίας στα Χανιά κα. Αργυρώ Γαναδάκη.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν έντυπα για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στην Γερμανία.

 

Στην συνέχεια ο διευθυντής του Γερμανικού Οργανισμού Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην Αθήνα κ. Alexander Roggenkamp πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Μιλώντας με αυτοπεποίθηση σε παρουσίαση ελεύθερου λόγου” στα πλαίσια του μαθήματος Γερμανικών σε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης