Εκδήλωση προς τιμήν των υποτρόφων της DAAD και του Ιδρύματος Alexander von Humboldt με θέμα:«Brain Gain – προοπτικές για νέους επιστήμονες στην Ελλάδα»

Εκδήλωση προς τιμήν των υποτρόφων της DAAD και του Ιδρύματος Alexander von Humboldt καθώς και των νέων υποτρόφων οι οποίοι έλαβαν φέτος υποτροφία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές καθώς και για εκμάθηση γλώσσας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη, 14.06.2018, ώρα 7 μ.μ.  στην Οικία του Γερμανού Πρέσβη, κύριου Jens Plötner, στην Αθήνα, με θέμα «Brain Gain – προοπτικές για νέους επιστήμονες στην Ελλάδα».

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συμμετείχαν :

· Καθ. Λόης Λαμπριανίδης, Γ.Γ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης

·  Δρ. Βασίλειος Γ. Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ)

· Δρ. Δημήτριος Μουρτζίλας (Υπότροφος της DAAD) Μεταδιδακτορικός ερευνητής αρχαίας ελληνικής πολιτικής φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

·  Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, Managing Director της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Bloode” που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών και την οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας.

Συντονισμός συζήτησης: Άγγελος Κωβαίος (δημοσιογράφος, «ΤΟ ΒΗΜΑ»)

Στην εκδήλωση ο Πρέσβης της Γερμανίας τίμησε τους νέους υποτρόφους της DAAD οι οποίοι έλαβαν φέτος υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στη Γερμανία. 

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι,  εκπρόσωπος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και εκπρόσωποι των Γραφείων Διασύνδεσης  ΑΕΙ και ΤΕΙ, στο πλαίσιο συνεργασιών με την DAAD –Επιμορφωτικό Κέντρο Αθηνών.για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία.