Συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Διήμερο για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό|27 28 Φεβρουαρίου 2016| ΚΑΜ

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην Διημερίδα  για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων και η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων-Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ στις 27 Φεβρουαρίου Σάββατο, από 17.30μ.μ. έως 22.00 μ.μ. και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου από τις 10.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ. απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων, γονείς, νέους & νέες & κάθε ενδιαφερόμενο. Στην διημερίδα  συμμετείχαν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κρήτης (Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ), τα πέντε Επιμελητήρια (Οικονομικό, ΤΕΕ, ΕΒΕΧ, ΓΕΩΤΕΕ και ΕΤΕΜ), Επαγγελματικοί Σύλλογοι (Εμπορικός, Δικηγορικός κ.α), επαγγέλματα τέχνης, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκπρόσωποι από τα σώματα των Ενόπλεων Δυνάμεων, σώματα ασφαλείας, Δημόσια ΙΕΚ, Εσπερινά Σχολεία, Γενικά Λύκεια.

Στην διημερίδα οι μαθητές  ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των  εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επαγγελματικών φορέων  σχετικά με τις δυνατότητες, τα επαγγελματικά δικαιώματα, το εργασιακό περιβάλλον του κάθε επαγγελματικού κλάδου, έτσι ώστε να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να γνωρίσουν επαγγέλματα και  να πάρουν αποφάσεις που τους ταιριάζουν καλύτερα, ως προς την εκπαιδευτική & επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 

Το Πολυτεχνείο Κρήτης εκπροσωπήθηκε απο το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας καθώς και απο εκπροσώπους των Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι μίλησαν με τους μαθητές για τις ειδικότητες του Πολυτεχνείου Κρήτης, τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των νέων μηχανικών και τις συνθήκες απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας.