Παρουσίαση Καλύτερων προτάσεων του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών|Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017| ώρα 18:30 Επιμελητήριο Χανίω

Παρουσίαση των καλύτερων προτάσεων στα πλαίσια Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών

Το Επιμελητήριο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών». Σε αυτήν θα παρουσιαστούν οι επτά επιχειρηματικές ιδέες φοιτητών που προκρίθηκαν, από το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού, και θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες  με βάση την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:30 στο Επιμελητήριο Χανίων (4ος όροφος).

Οι τίτλοι των προτάσεων που θα παρουσιαστούν, σε αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

1) deliverynow: στο χώρο σου την ώρα που θες από το αγαπημένο σου τοπικό κατάστημα

2) Kaloudia: «Find goodies, wherever you are in Greece!»

3) ShadesForYou: Scan Your Face, Find Your Shades!

4) Supermarketnow: Ηλεκτρονικό Marketplace για Supermarket που βασίζεται στη συνεργατική οικονομία για άμεση παράδοση των παραγγελιών

5) Βιολογική Ενυδρειοπονία (Organic Aquaponics) στην Κρήτη

6) Έλεγχος βέλους κάμψης σε κατάρτι κατά τη διάρκεια ιστιοπλοΐας

7) Μίγμα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου γεωγραφικής προέλευσης Κρήτης με αγριαγκιναρέλαιο (προσωρινή ονομασία «ΚΥΝΑΡΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΗΣ»)

Τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων βασίστηκαν στην πρωτοτυπία, σαφήνεια και πληρότητα της ιδέας, στην κάλυψη των αναγκών της αγοράς, στα ανταγωνιστικά οφέλη, στη μελλοντική βιωσιμότητας της ιδέας, στη μεθοδολογία υλοποίησης, στην ωριμότητα της ιδέας και στις ανάγκες σε πόρους. Οι 7 ιδέες θα βραβευθούν με έπαινο, καθώς και παροχή υποστήριξης από το Επιμελητήριο Χανίων για την εμπορική αξιοποίηση των ιδεών. Ειδικά για τις τρεις (3) καλύτερες ιδέες θα υπάρξουν αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα της τάξης των 1.200€, 800€ και 400€. 

Βασικό στόχο του διαγωνισμού αποτέλεσε η ενθάρρυνση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, η σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την τοπική οικονομία, καθώς και η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τη δημιουργικότητα και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων ομάδων και του Πολυτεχνείου Κρήτης.