Αρκετά μεγάλη η συμμετοχή φοιτητών στην Ημερίδα ''Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό & Υποτροφίες Σπουδών'' | Τετάρτη 29-03-2017

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και απόλυτη επιτυχία ως προς την επίτευξη του στόχου της πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα ''Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό & Υποτροφίες Σπουδών'' την Τετάρτη 29-3-2017 Αμφιθέατρο Γ2.2 στην Πολυτεχνειούπολη. Οι φοιτητές του πολυτεχνείου Κρήτης σ΄ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο παρακολούθησαν τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των ομιλητών και είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμασία τους για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και για τις Υποτροφίες σπουδών.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα μορφωτικά ιδρύματα της Ολλανδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των χωρών παρουσίασαν τη δομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά χώρα, τις γενικές προϋποθέσεις εισαγωγής σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, την τυπική διαδικασία και τους χρόνους υποβολής αιτήσεων, το μέσο κόστος φοίτησης και διαβίωσης, ευκαιρίες χρηματοδότησης, όρους της ακαδημαϊκής ζωής κ.ά.
Σε σύνδεση μέσω Skype η απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ελένη Δόβρου, υποψήφια διδάκτωρ, με πλήρη υποτροφία, στο Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ, μοιράστηκε με τους φοιτητές την δική της εμπειρία στην αναζήτηση μεταπτυχιακών σπουδών δίνοντας πολύτιμες συμβουλές. Την συζήτηση συντόνισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος, Καθηγητής Γεώργιος Καρατζάς.