Πρόσκληση ενδιαφέροντος για χρηματοδοτούμενη ερευνητική απασχόληση στον ευρύτερο τομέα Computer Games & AI (Procedual Content Generation)

To video game στρατηγικής  «PolisKratosAthens» που αναπτύσσεται από την εταιρία Culturplay, εξασφάλισε πρόσφατα χρηματοδότηση μέσω της δράσης "Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ" της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ, με πρόταση που διακρίθηκε 1η στον τομέα Πολιτισμός, Τουρισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Το παιχνίδι τοποθετεί τον παίκτη επικεφαλής μιας προσωκρατικής φιλοσοφικής σχολής στην Αθήνα του 480 π.Χ., αμέσως μετά το τέλος των Περσικών πολέμων. Καθοδηγώντας τους Μιλήσιους, τους Ελεάτες, τους Πυθαγόρειους ή τους Σοφιστές, ο παίκτης προσπαθεί να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται στην Εκκλησία του Δήμου, αλληλεπιδρώντας με τις προσωπικότητες της εποχής και αντιμέτωπος με τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον καταστροφικό Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Στο πλαίσιο της χρηματοδοτούμενης πρότασης, σε συνεργασία με την Aναπλ. Καθ. Κατερίνα Μανιά, MUSIC Lab, Σχολή ΗΜΜΥ, η οποία είναι η Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου, θα πραγματοποιηθεί από απόφοιτο ή τελειόφοιτο του Πολυτεχνείου Κρήτης δεκαοκτάμηνη χρηματοδοτούμενη έρευνα και ανάπτυξη του συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης και PCG (Procedural Content Generation) που απαιτείται για το παιχνίδι, πιθανών μέσω του μεταπτυχιακού προγράμματος της Σχολής ΗΜΜΥ.

Ο Αλέξανδρος Γιαννακίδης, απόφοιτος της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείο Κρήτης και σχεδιαστής του παιχνιδιού θα παρουσιάσει το έργο καθώς και τη νέα θέση εργασίας που προκύπτει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την Τετάρτη 30/5/2018, στις 7.00 μμ, στην αίθουσα 145Π58 στο Κτίριο Επιστημών.

Όσοι τελειόφοιτοι φοιτητές ή απόφοιτοι ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θέση, παρακαλούνται να έρθουν στη συνάντηση ή να επικοινωνήσουν με την κα. Μανιά (k.mania<στο>ced.tuc.gr), ώστε να δρομολογηθει μια συζήτηση με τους υπεύθυνους του έργου και να δωθούν περισσότερες πληροφορίες. Όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν άμεσα.