Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright για Έλληνες Πολίτες Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021

To Ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε καθηγητές/ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς φοιτητές, και καλλιτέχνες και αφορούν σπουδές, διαλέξεις, επιμορφωτικά προγράμματα και έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο του ιδρύματος
www.fulbright.gr

Για αιτήσεις και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα υποτροφιών για έλληνες πολίτες, επικοινωνήστε με την κα Ελς Σιάκος Χάναπε, Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος / Σύμβουλο  Υποτροφιών Fulbright, με e-mail στο greekprogram@fulbright.gr

_________________________________________________________________________________
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FULBRIGHT

  • Επισκέπτες Επιστήμονες

Εγγραφή από Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 έως Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Απευθύνεται σε μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού ΑΕΙ /ΑΤΕΙ, καθώς και ερευνητικών  ιδρυμάτων ή κέντρων της ημεδαπής (εξαιρουμένων των μεταδιδακτορικών ερευνητών), κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών σε οποιοδήποτε γνωστικό πεδίο με τετραετή επαγγελματική πείρα, οι οποίοι επιθυμούν να διδάξουν ή να διεξαγάγουν έρευνα σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.  

Αναλυτικές πληροφορίες

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FULBRIGHT

  • Υποψήφιους Διδάκτορες

Εγγραφή από Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 έως Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης  Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020
Απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες εγγεγραμμένους σε ελληνικό πανεπιστήμιο οι οποίοι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια βραχυπρόθεσμη παραμονή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους σκοπούς της έρευνάς τους.  Ιδιαίτερη σημασία θα αποδοθεί στο θέμα, το στάδιο και το επίπεδο της έρευνας, καθώς και στην αναλυτική έκθεση της ερευνητικής πρότασης.

Αναλυτικές πληροφορίες

  • Μεταπτυχιακούς Φοιτητές

Εγγραφή από Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 έως Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης  Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Απευθύνεται σε αποφοίτους ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού τομέα οι οποίοι έχουν σημειώσει  εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Απονέμονται υποτροφίες για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες και  για τα περισσότερα επιστημονικά πεδία μεταπτυχιακού επιπέδου.

Αναλυτικές πληροφορίες 

  • Καλλιτέχνες

Εγγραφή  από Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 έως Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης  Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020

Απευθύνεται σε ενεργούς/επαγγελματίες καλλιτέχνες από οποιονδήποτε χώρο των καλών τεχνών: τη δημιουργική γραφή, τη μουσική, το θέατρο, τον χορό, την περφόρμανς, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και τα ψηφιακά μέσα. Σε καλλιτέχνες  οι οποίοι επιθυμούν να οξύνουν  τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους, που αναζητούν ευκαιρίες για να εξελιχθούν και να γνωρίσουν την πολιτιστική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Ίδρυμα ενδιαφέρεται για σαφώς ορισμένα / βιώσιμα πρότζεκτ τα οποία έχουν καινοτόμο χαρακτήρα και δημιουργούν την προοπτική μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Αναλυτικές πληροφορίες 

  • Φιλοξενία Καλλιτεχνών (Artist Residency)

Διεθνές και Θεματικό Πρόγραμμα Φιλοξενίας του Santa Fe Art Institute (Santa Fe Art Institutes International Thematic Residency Program)

Εγγραφή  από Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020 έως Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης  Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020

Απευθύνεται σε δημιουργικούς επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα φιλοξενίας του Santa Fe Art Institute (SFAI).  Το SFAI επιλέγει κάθε χρόνο θεματικές ενότητες που κινούνται γύρω από ζητήματα τα οποία απασχολούν διάφορες τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες. Το Ίδρυμα αναζητά σαφώς ορισμένα / βιώσιμα πρότζεκτ τα οποία έχουν καινοτόμο χαρακτήρα και ανοίγουν την προοπτική μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Οι υποψήφιοι επιλέγονται με γνώμονα την ακαδημαϊκή αριστεία, την προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης, τη συμμετοχή στα κοινά, τα λοιπά τους ενδιαφέροντα, την ικανότητά τους να ταυτιστούν δημιουργικά και κριτικά με τη θεματική της περιόδου φιλοξενίας για την οποία αιτούνται και τη δυνατότητά τους να λειτουργήσουν ως πρέσβεις πολιτισμού για την Ελλάδα.

Αναλυτικές πληροφορίες