16/3/2012: Εκδήλωση Διεθνών Επιχειρηματικών Συναντήσεων από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης

Σε επιχειρηματικές συνεργασίες με εταιρείες από Ιταλία, Κύπρο και νησιά του Αιγαίου, στοχεύει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και διοργανώνει Εκδήλωση Διεθνών Επιχειρηματικών Συναντήσεων (Startup Weekend).

Στην εκδήλωση- συνάντηση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SMILIES του κοινοτικού προγράμματος διακρατικής συνεργασίας MED, το επιμελητήριο προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του νομού να συμμετάσχουν, ώστε να διευρυνθεί ο κύκλος εργασιών τους με συμφωνίες που μπορεί να επιτευχθούν.

Το διακρατικό έργο SMILIES (Small Mediterranean Insular Light Industries Enhancement and Support) αφορά στην ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, της μεταποίησης και της καινοτομίας των μικρών επιχειρήσεων των νησιών της Μεσογείου. Επικεφαλής Εταίρος (Lead Partner) του έργου είναι το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ενώ συμμετέχουν σε αυτό 10 ακόμη εταίροι από Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 (ώρα 18:00 για κάθε ημέρα), στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου (Εμμ. Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο). Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε συμφωνίες, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα και να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους σε δραστηριότητες όπως: Τουριστικών γραφείων/τουριστικών υπηρεσιών, Εναλλακτικών μορφών ενέργειας, Συμβούλων επιχειρήσεων, Πληροφορική- software, Παραγωγής- εμπορίας ειδών λαϊκής τέχνης, Παραγωγής- εμπορίας δερμάτινων αξεσουάρ, Εμπορίας ειδών από ανακυκλωμένο PVC και Εμπορίας μικρών θαλάσσιων σκαφών.