18/3/2012: Forum ενημέρωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνει Forum ενημέρωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Το Forum θα διεξαχθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, και ώρα 10:00 έως 18:00, στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΥΒΕ) στο Περιστέρι, Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού.

Στο Forum θα παρουσιαστεί το πλαίσιο για το νέο θεσμό της Κοινωνικής Οικονομίας και θα αναδειχθούν οι δυνατότητες που δίνονται σε άτομα, που ενδιαφέρονται να συστήσουν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) καθώς και σε φορείς (δημόσιους, ιδιωτικούς και αυτοδιοικητικούς) για να στηρίξουν πρωτοβουλίες δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην περιοχή τους.

Στο Forum θα δοθεί η ευκαιρία σε υποψήφιους κοινωνικούς επιχειρηματίες να ενημερωθούν για τη νέα μορφή επιχειρηματικότητας, η οποία προάγει τη συνένωση κοινωνικών δυνάμεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του Forum θα λειτουργούν σημεία συνεχούς ενημέρωσης για θέματα ίδρυσης και λειτουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, περίπτερα παρουσίασης και προβολής του έργου υφιστάμενων Κοινωνικών Επιχειρήσεων (Κοι.Σ.Π.Ε) και θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, θα παρέχεται πληροφόρηση για τα προγράμματα απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Eιδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ), Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία (ΕΥ ΚΕΚΟ).

Για περισσότερες Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, στο τηλέφωνο 210- 5271300, 309 e-mail:keko@mou.gr, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας www.keko.gr.