23/3/2012: Η Καινοτομία ως παράγοντας μετασχηματισμού του επιχειρηματικού μοντέλου των τραπεζών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Διαπιστώσεις,

Ο θεσμός του Banking Forum, που καθιερώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών της ΕΕΔΕ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), συμπληρώνει δεκαεπτά χρόνια συνεχούς παρουσίας στον τραπεζικό χώρο και η συμβολή του στην προαγωγή της τραπεζικής επιχειρηματικότητας αναγνωρίζεται ως σημαντική.

Σκοπός της εφετινής εκδήλωσης είναι η αναζήτηση του νέου μοντέλου επιχειρηματικής στρατηγικής και λειτουργίας των τραπεζών σε συνθήκες χρηματοοικονομικής κρίσης. Θα αναλυθούν οι αιτίες που την προκάλεσαν και θα προσδιοριστούν οι τρόποι με τους οποίους σκοπεύουν οι τράπεζες να ανταπεξέλθουν στην κρίση και να οδηγηθούν σε επιχειρηματική ανάπτυξη και κερδοφορία. Θα εξεταστεί επίσης ο ρόλος της επιχειρηματικής και τεχνολογικής καινοτομίας στην πορεία αυτή.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στους παρακάτω τομείς:

  • Business model transformation in Banking under the financial crisis
  • Οι εξελίξεις στο e-governance και ο ρόλος των τραπεζών
  • What is the extracted value from e-banking
  • Ο ρόλος των social media στις τράπεζες.

Πέραν των ενοτήτων του συνεδρίου, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις θεμάτων που άπτονται των παραπάνω περιοχών, ανώτατα στελέχη διεθνών τραπεζών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς σε δύο panels:
Top Executives Panel: The crisis in Banking
Vendors partnership in Banking. A new approach.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται στις διοικήσεις των τραπεζών, σε ανώτατα στελέχη τραπεζικών οργανισμών που έχουν την ευθύνη χάραξης τόσο της επιχειρηματικής στρατηγικής όσο και της στρατηγικής για την πληροφορική, σε επιχειρηματικά στελέχη και στελέχη πληροφορικής των τραπεζικών οργανισμών, σε εταιρίες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό χώρο, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τις εξελίξεις της πληροφορικής στον τραπεζικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Μελών & Ινστιτούτων της ΕΕΔΕ, κ. Βάσω Ταξίδου, στο τηλέφωνο 2102112000 (εσωτ. *710)

Site: www.eede.gr
e-mail: eip<στο>eede.gr