«Σεμινάριο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας: Εργασία στην Ευρώπη»

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργάνωσε σεμινάριο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στις 18 Μαΐου 2012, με θέμα «Εργασία στην Ευρώπη» και στόχο την ενημέρωση των φοιτητών και αποφοίτων σχετικά με την αναζήτηση εργασίας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

 

Βασικές εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν η κα Βίβιαν Χατζηδάκη, Σύμβουλος EURES του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Χανίων, και η κα Κατερίνα Κουτάκη, Σύμβουλος EURES του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Ρεθύμνου.

 

Η κα Χατζηδάκη αναφέρθηκε αρχικά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Στη συνέχεια, ανέπτυξε το ρόλο του EURES στη διευκόλυνση της κινητικότητας των πολιτών στις χώρες του Ε.Ο.Χ. και, πιο συγκεκριμένα, στην πληροφόρηση των ανέργων που επιδιώκουν την απασχόληση σε ευρωπαϊκές χώρες.


Η κα Κουτάκη επέδειξε τον τρόπο πλοήγησης στην πύλη EURES για την άντληση πληροφοριών, μεταξύ άλλων για με τις συνθήκες διαβίωσης, την αγορά εργασίας και τις τρέχουσες προσφερόμενες θέσεις στις 31 χώρες του Ε.Ο.Χ.

 

 

 

 

 

 


Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με εισήγηση της συνεργάτριας του Γραφείου Διασύνδεσης, συμβούλου σταδιοδρομίας κας Ελισσάβετ Εκκεκάκη, η οποία αναφέρθηκε στο φάκελο Europass και τα δύο προσωπικά έγγραφα που περιλαμβάνει, δηλαδή το Βιογραφικό Σημείωμα και το Διαβατήριο Γλωσσών.

 

Οι Σύμβουλοι EURES διέθεσαν στους συμμετέχοντες τα εξής ενημερωτικά έντυπα:

 

  • 'Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας...': Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν υποβάλλετε αίτηση για θέση εργασίας σε άλλη χώρα του ΕΟΧ.
  • Αναζητάτε εργασία στην Ελλάδα; Ελάτε στο βιογραφικό on-line του δικτύου EURES.
  • Ευρωπαϊκές υπηρεσίες απασχόλησης.

 

 

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 5, Ανάπτυξη Δράσης «Εργασία στην Ευρώπη» με έμφαση στις ειδικότητες μηχανικού (Δ1: Εργαστήριο «Η εργασία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»)