Tο Γραφείο Διασύνδεσης συνάντησε τους πρωτοετείς φοιτητές 2014 του Πολυτεχνείου Κρήτης

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 το Γραφείο Διασύνδεσης συνάντησε τους πρωτοετείς φοιτητές 2014 του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να γνωρίσουν τις υπηρεσίες  του και πως μπορούν να ωφεληθούν απο αυτές. Ετσι στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείο Διασύνδεσης διοργάνωσε Εργαστήριο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας με θέμα : «Από μαθητής –φοιτητής : Προσαρμογή στα νέα δεδομένα της φοιτητικής ζωής»με κίνητρο να συμβάλλει στην  προσαρμογή τους στα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα και στην αποτελεσματική διαχείριση της σταδιοδρομίας τους κατά την διάρκεια των σπουδών.

Στο σεμινάριο, διάρκειας 2 ωρών, έγινε αναφορά στις νέες αλλαγές που σημειώνονται στη ζωή των πρωτοετών      φοιτητών στην  τάση  αντίστασης  σε  αυτές καθώς και κάποιες συμβουλές για να προσαρμόσουν τη ζωή και τις      σπουδές τους στα νέα δεδομένα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι ο σκοπός της ανώτατης εκπαίδευσης είναι να καταστήσει τον κάθε φοιτητή ικανό να αντιμετωπίζει με επιτυχία προβλήματα και επιπλέον να διαμορφώνει άποψη και να λειτουργεί ως υπεύθυνος και ενεργός πολίτης σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον. Η μετάβαση από τη μαθητική ζωή στη φοιτητική κοινότητα είναι μια διαδικασία ιδιαίτερη, σηματοδοτεί όμως την έναρξη της ενήλικης ζωής. Έγινε αναφορά στις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει ο νέος φοιτητής για να αντιμετωπίσει ευκολότερα τις απαιτήσεις της σχολής του όπως π.χ. συνέπεια, οργάνωση, ωριμότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία, καλή διάθεση, θετική ενέργεια, δεκτικότητα. Πρακτικά, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους όπως π.χ. με την ενεργή συμμετοχή στα μαθήματα κάνοντας ερωτήσεις, την ανάληψη γραπτών εργασιών και project, την εκμάθηση ξένων γλωσσών, την αύξηση της κριτικής ικανότητας, την ανάπτυξη κοινωνικού δικτύου κα.                        

 Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε :

Ενημερωτικό φυλλάδιο με πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας 

Ενημερωτικό έντυπο με πληροφορίες σχετικά με την προσαρμογή των πρωτοετών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα νέα δεδομένα της φοιτητικής τους ζωής