Διαγωνισμός Μηχανικής Chania Best Engineering Competition (CBEC) | 30-31 Μαρτίου 2024 | Κτήριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

O φοιτητικός σύλλογος BEST Chania διοργανώνει τον νέο Διαγωνισμό Μηχανικής CBEC (Chania Best Engineering Competition), με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 30-31Μαρτίου 2024 στο Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη.

Ο Διαγωνισμός Μηχανικής

Ο νέος Διαγωνισμός Μηχανικής αποτελείται από τις ακόλουθες δύο κατηγορίες Innovative Design και Team Design. Πιο αναλυτικά:

Team Design: Οι φοιτητές διαγωνίζονται πάνω στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συναρμολόγηση μιας λειτουργικής συσκευής ως λύση σε ένα τεχνικό πρόβλημα με προκαθορισμένη ποσότητα υλικών και διάρκεια χρόνου.

Innovative Design: Το Innovative Design είναι μια δοκιμασία, στην οποία οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές θα πρέπει να συνδυάσουν την δημιουργικότητά τους και τις γνώσεις τους για να αναπτύξουν μια καινούρια τεχνολογία ή να βελτιώσουν μια ήδη υπάρχουσα. Η παρουσίασή τους θα πρέπει να επιδεικνύει και να αναλύει το τεχνολογικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο της ιδέας τους.

Συμμετοχή

Στις κατηγορίες αυτές, τετραμελείς ομάδες φοιτητών ανεξαρτήτου σχολής και έτους  θα κληθούν να θέσουν σε εφαρμογή τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, αναδεικνύοντας τις αξίες της ομαδικότητας, της ευελιξίας και της ευγενούς άμιλλας. Σε δεδομένες συνθήκες, ίσες για όλους, οι ομάδες θα συναγωνιστούν για τη βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους και καινοτομίας. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στην εξάσκηση ικανοτήτων, απαραίτητων για έναν ολοκληρωμένο μηχανικό του αύριο.

Αιτήσεις Συμμετοχής

Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και λήγουν στις 22 Μαρτίου!

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση σας σε αυτή την φόρμα.

Μη χάνετε χρόνο και τρέξτε να δηλώσετε συμμετοχή!

Περισσότερες Πληροφορίες