Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε σε εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού της 'Ενωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων | 10-03-2024

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετείχε στην εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργάνωσε η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, ώρα  10πμ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μαθητών στο πλαίσιο των δράσεων της Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων με σκοπό την ορθή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών πριν την τελική επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης Αν. Καθηγητής Φώτιος Κανέλλος παρουσίασε στους μαθητές τις Σχολές του Ιδρύματος και τους ενημέρωσε για τις σπουδές και την έρευνα σε σύγχρονες ειδικότητες Μηχανικού που προσφέρει το Πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ παρουσιάστηκε και η ειδική ιστοσελίδα γνωριμίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης www.meet.tuc.gr.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν απο την εκπρόσωπο του Γραφείου Διασύνδεσης για τις σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με έντυπο ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες πληροφορίες και συμβουλευτική για τις προοπτικές σπουδών Μηχανικού, ενόψει της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού 2024.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης, οι Σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών Καθηγητή Εμμανουήλ Στρατάκη, ενώ  ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας κ. Στράτος Στρατηγάκης παρουσίασε το σύνολο των επιλογών σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές των πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και το ισχύον εξεταστικό σύστημα εισαγωγής.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, πολύ χρήσιμη για τη λήψη των τελικών αποφάσεων των μαθητών ως προς την επιλογή των σπουδών τους.